Uutiset

Nuorten pianoakatemiaan vierailevia opiskelijoita

Nuorten pianoakatemiasta vapautuu syksyllä 2016 yksi opiskelupaikka. Sen sijaan, että paikasta järjestettäisiin koesoitto, haluaa Nuorten pianoakatemia jakaa tämän yhden opiskelupaikan hyödyn mahdollisimman monelle nuorelle pianistille. Kutsummekin tulevan vuoden aikana jokaiselle opetusperiodille edellisessä koesoitossa menestyneitä nuoria pianisteja.

Lue lisää...

Nuorta pianistivoimaa Westersissä

Kolme pianoakatemialaista Samuel Eriksson, Leevi Ollila ja Tarmo Peltokoski konsertoivat Kemiön Westersissä lauantaina 13. elokuuta klo 17:00. Konsertissa ”Sinisiä valsseja ja rujoja rapsodioita” kuullaan musiikkia Sibeliuksesta Morriconeen. Lisäksi konsertissa kuullaan Iguidesman & Joon innoittama esitys Gershwinin Rhapsody in Bluesta.

Lue lisää...

Nuorten pianoakatemialle merkittävä avustus Jane ja Aatos Erkon säätiöltä

”JANE JA AATOS ERKON SÄÄTIÖ on myöntänyt Nuorten pianoakatemia -hankkeelle 240 000 euron suuruisen avustuksen vuosiksi 2016–19. Avustus on tarkoitettu kansainvälisten mestarikurssiopettajien vierailuihin ja kansainvälisiin projekteihin. ”Tällaista resurssia ei ole muualla Euroopassa. Tavoitteena on András Schiffintasoisten pianistien ja myös Yhdysvalloista harvemmin Eurooppaan opettamaan saapuvien gurujen saaminen mukaan”, Nuorten pianoakatemian hankekoordinaattori, lehtori Niklas Pokki kertoo.

Lue lisää...