Nuorten Pianoakatemia

Nuorten pianoakatemia on vuonna 2013 perustettu Suomen kulttuurirahaston sekä Jane ja Aatos Erkon säätiön tukema nuorten erityislahjakkaiden koulu– ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä. Opiskelu tapahtuu eri puolilla Suomea järjestettävillä viikonloppuperiodeilla, joiden aikana opiskellaan vaihtuvien kurssiopettajien johdolla. Soittotuntien lisäksi periodiviikonloppuina järjestetään soitonopiskelua tukevaa toimintaa, mm. pianonsoiton harjoitteluun tai tekniikkaan liittyviä työpajoja, harjoittelun ohjausta, prima vista -soittoa, pianomusiikin historiaa, ohjelmistotietoutta, yhteismusisointia ja esiintymisvalmennusta. Koulutusperiodeja järjestetään 5-6 kertaa vuodessa.

Nuorten pianoakatemia haluaa edistää suomalaisen pianonsoiton ja pianopedagogiikan kehitystä panostamalla erityisesti varhaisnuorten ja nuorten koulutukseen. Nuorten pianoakatemian tavoitteena on synnyttää inspiroiva ja kannustava oppimisympäristö, jossa erityislahjakkaat nuoret oppivat sekä mestarikurssiopettajilta että toisiltaan. Pianoakatemia pyrkii tekemään yhteistyötä kunkin opiskelijan vakinaisen opettajan ja opiskelijan kotioppilaitoksen kanssa. Koulutukseen voivat hakea suomalaisten musiikkioppilaitosten (poislukien Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus) opiskelijat.

Nuorten pianoakatemian koordinaattorina toimii Niklas Pokki ja tuottajana Anni Kaartinen. Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat myös Erik T.Tawaststjerna (pj), Margit RahkonenTeppo Koivisto ja Antti Siirala.


Seuraavat pääsykokeet Nuorten pianoakatemiaan järjestetään 4.11.2018 Sibelius-Akatemian Wegelius-salissa, Töölönkatu 28, Helsinki.

Valmennusryhmään valitaan koesoiton perusteella lukuvuodelle 2018—2019 3—5 opiskelijaa. Uusien opiskelijoiden ensimmäinen koulutusperiodi on 30.11.-2.12. Turussa. Koulutus sekä koulutusperiodien aikainen majoittuminen ovat opiskelijoille maksuttomia.

 

Pääsykoeohjelma:

1. J.S. Bachin musiikkia

2. Wieniläisklassisen sonaatin 1. osa

3. Vapaavalintainen ohjelma

 

Lautakunta voi aikataulusyistä päättää kuuntelevansa vain osan ohjelmasta.

Hakijoita pyydetään toimittamaan oman pianonsoiton opettajan lausunto hakijan soveltuvuudesta Nuorten  pianoakatemian opiskelijaksi. Hakemuksessa tulee pääsykoeohjelman lisäksi myös käydä ilmi hakijan henkilö- ja osoitetiedot, huoltajan yhteystiedot ja lyhyt selvitys tähänastisista musiikkiopinnoista.

Ilmoittautumiset pääsykokeisiin tulee toimittaa 14.10.2018 mennessä sähköisesti tuottaja Anni Kaartiselle nuortenpianoakatemia@gmail.com. Viestin otsikoksi tulee laittaa ”Ilmoittautuminen pääsykokeisiin 2018 / hakijan sukunimi”.

Oppilaspaikan edellytyksenä on valmius sitoutua Nuorten  pianoakatemian toimintaan. Jatko valmennusryhmässä arvioidaan vuosittain. Nuorten pianoakatemian  opiskelijaksi ei voida valita Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita.