Nuorten Pianoakatemia

Nuorten pianoakatemia on vuonna 2013 perustettu Suomen kulttuurirahaston sekä Jane ja Aatos Erkon säätiön tukema nuorten erityislahjakkaiden koulu– ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä. Opiskelu tapahtuu eri puolilla Suomea järjestettävillä viikonloppuperiodeilla, joiden aikana opiskellaan vaihtuvien kurssiopettajien johdolla. Soittotuntien lisäksi periodiviikonloppuina järjestetään soitonopiskelua tukevaa toimintaa, mm. pianonsoiton harjoitteluun tai tekniikkaan liittyviä työpajoja, harjoittelun ohjausta, prima vista -soittoa, pianomusiikin historiaa, ohjelmistotietoutta, yhteismusisointia ja esiintymisvalmennusta. Koulutusperiodeja järjestetään 5-6 kertaa vuodessa.

Nuorten pianoakatemia haluaa edistää suomalaisen pianonsoiton ja pianopedagogiikan kehitystä panostamalla erityisesti varhaisnuorten ja nuorten koulutukseen. Nuorten pianoakatemian tavoitteena on synnyttää inspiroiva ja kannustava oppimisympäristö, jossa erityislahjakkaat nuoret oppivat sekä mestarikurssiopettajilta että toisiltaan. Pianoakatemia pyrkii tekemään yhteistyötä kunkin opiskelijan vakinaisen opettajan ja opiskelijan kotioppilaitoksen kanssa. Koulutukseen voivat hakea suomalaisten musiikkioppilaitosten (poislukien Sibelius-Akatemian nuorisokoulutus) opiskelijat.

Nuorten pianoakatemian koordinaattorina toimii Niklas Pokki ja tuottajana Anni Pokki. Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat myös Erik T.Tawaststjerna (pj), Margit RahkonenTeppo Koivisto ja Antti Siirala.


Tiedote 6.11.2018

Vapaa julkaistavaksi heti

 

Nuorten pianoakatemiaan kuusi uutta opiskelijaa

Erityislahjakkaita nuoria pianisteja valmentavan Nuorten pianoakatemian koesoitossa sunnuntaina 4.11. valittiin kuusi uutta opiskelijaa. Uudet opiskelijat ovat iältään 10–16-vuotiaita ja ovat kotoisin mm. Mikkelistä, Keuruulta, Espoosta ja Helsingistä.

Pianoakatemiaan valittiin Leona Kunnamo, 16, Aino Lappalainen, 12, Pyry Paunio, 15, Vilina Rainisto, 12, Niilo Ruotsala, 16 ja Lumia Simos, 10. Valitsijalautakunnan mukaan kriteerit täyttäviä lahjakkaita hakijoita oli enemmän kuin koulutukseen voitiin ottaa. Tästä syystä lautakunta myönsi myös mestarikurssistipendit Carla Alasaarelalle, 16, Kaika Niskakankaalle, 12 ja Oskari Riihimäelle, 16.

Nuorten pianoakatemia on opiskelijoille maksuton koulutusohjelma, joka toimii Jane ja Aatos Erkon säätiön rahoituksen turvin. Nuorten pianoakatemian opiskelijat tapaavat intensiivikurssien merkeissä 7–8 kertaa vuodessa. Viimeisen vuoden aikana pianoakatemiassa ovat opettaneet mm. pianotaiteilijat Tuija Hakkila, Antti Hotti, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Niklas Pokki, Robert Levin, Emanuel Krasovsky, Age Juurikas ja Jeremy Denk.

 

Lisätietoja:

nuortenpianoakatemia at gmail.com